Kaj so leseni paneli in kam ter kako jih pritrditi?

Kaj so leseni paneli in kam ter kako jih pritrditi?

Kaj so leseni paneli?

Akustični leseni paneli so lep in sodoben način, da svojemu domu dodate zanimivost in teksturo. Te edinstvene stenske plošče so izdelane s kombinacijo plasti lesenega furnirja. Panele je mogoče namestiti navpično ali vodoravno in ustvariti privlačno žariščno točko v vsakem prostoru. Prav tako so lahki in enostavni za rezanje, zaradi česar jih je enostavno namestiti brez pomoči strokovnjaka. Leseni paneli so na voljo v široki paleti barv lesa, tako da lahko izberete točno tisto, kar želite za svoj dom. Izbirate lahko med različnimi velikostmi panelov, kar vam daje veliko možnosti za vaš projekt. Ko boste namestili lesene panele, se boste spraševali, zakaj tega niste storili že prej!

Leseni paneli - kam jih pritrditi?

Akustični leseni paneli so odlična notranja rešitev za vsak prostor v vašem domu. Uporabite jih lahko v vseh prostorih vašega doma – od kuhinje do kopalnice ali spalnice. Stenske letve so nenavadna in sodobna alternativa tapetam. Ta izdelek je idealen za okrasitev kuhinje, predsobe, lahko pa se uporablja tudi za ustvarjanje stene v dnevni sobi. Stenske letvice je mogoče enostavno namestiti na skoraj vsako površino - mavčne plošče ali zidane stene. Paziti morate le, da pod površino izbranega materiala ni vlage, saj bo ta povzročila rast plesni in poškodovala akustične lesene panele.


Stenski paneli za dnevno sobo – Če imate veliko dnevno sobo, vsekakor razmislite o vgradnji stenskih letvic. Ustvarili bodo osupljivo osrednjo točko v vaši dnevni sobi in ji dodali značaj in osebnost. Najbolje jih je uporabiti kot alternativo tradicionalnim slikam ali fotografijam. Uporabite jih lahko tudi kot predelne stene med različnimi predeli dnevne sobe, kot je jedilnica ali TV prostor.


Paneli v kuhinji - Kuhinja je eden od prostorov, kjer lahko enostavno namestite lesene panele, saj so izdelane iz trpežnih materialov. To pomeni, da vam ni treba skrbeti za menjavo panelov vsakih nekaj let kot pri drugih vrstah. Akustični leseni paneli iz naravnega hrasta bodo dopolnili celoten slog, dodale eleganco in toplino ter ustvarili prijetno vzdušje.

Kako pritrditi lesene panele na steno?

Montaža stenskih panelov je zelo preprost postopek, ki ga lahko vsak opravi sam. Postopek namestitve je enostaven, če upoštevate določena pravila in smernice - za slednje si lahko pogledate zgornji video posnetek. Kako korak za korakom namestiti akustične lesene panele?

• Pred začetkom montaže se prepričajte, da površina, na katero želite namestiti panele, ni poškodovana zaradi vlage ali vode. Če je na površini vlaga, jo odstranite pred začetkom namestitve.
• Izmerite, kam naj bo posamezen element nameščen – tako bodo videti simetrični.
• Za montažo lamelne stene boste potrebovali naslednja orodja: vodno tehtnico, montažno lepilo in lesno žago.
• Na prvi trak, ki naj bo postavljen navpično, nanesemo montažno lepilo. Ne pozabite, da to, kje začnete, vpliva na to, kakšen bo končni rezultat.
• Označite lokacijo naslednje letve s predhodno odrezanimi konci ali namestite zaključne letve med letvami, s katerimi boste prekrili neravnine na steni in dosegli popoln razmik med paneli.

Preverite bogato ponudbo akustičnih lesenih panelov in 3D panelov.

Nazaj na spletni dnevnik