Akustični leseni paneli v kombinaciji z betonom

Leseni akustični paneli in beton - brezčasna kombinacija

Les in beton sta materiala, ki imata dolgo zgodovino uporabe v notranjih prostorih – les v prostore vnaša vizualno toplino, spominja na tradicionalna, rustikalna in skandinavska stanovanja, beton pa opominja na strogost industrijskih in minimalističnih prostorov. Ali je lahko kombinacija lesenih akustičnih panelov in betona (v obliki materiala, barve ali tapet ...) recept za ustvarjanje oblikovalsko sanjskega in harmoničnega doma? Prava razmerja skupaj z visoko kakovostjo uporabljenih materialov vam bodo omogočila, da izkoristite prednosti tega dizajnerskega dueta in ustvarite uravnotežen prostor.

Akustični leseni paneli

Ideja za ureditev

Kompozicija iz lesenih akustičnih panelov in betona bo dodala nenadomestljiv pečat tako spalnicam kot odprtim prostorom, ki povezujejo dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo. S pravo izbiro impregniranih materialov je tovrstna kombinacija dobrodošla tudi v kopalnicah, ter v predprostorih. Glede na učinek, ki ga želimo doseči, lahko spreminjamo razmerja uporabljenih materialov in s tem vplivamo na končni značaj prostora. Interierji, v katerih prevladujejo leseni elementi kot so akustični leseni paneli, bodo bolj udobni, tisti, kjer prevladujejo betonske površine, pa bodo navduševali s strogostjo, subtilno razbito z lesenimi poudarki.

 

Kako kombinirati akustične lesene panele in beton?

Eden od sodobnih trendov in hkrati zanimiva ideja za notranjo opremo je konstrukcija z akustičnimi lesenimi paneli. Takšna ureditev - na primer na steni za kavčem ali za televizorjem - se lahko izkaže za izredno stilsko dopolnitev izgleda dnevne sobe.

 

Akustični leseni paneli 275cm

Druga rešitev, ki se bo podala v inovativno dnevno sobo, so lesene pregradne stene, ki povezujejo lamele z betonsko steno, s katerimi bomo vizualno ločili kuhinjo odprto v dnevno sobo. Vredno je biti pozoren tudi na akustične 3D panele v velikosti 60x60cm, ki so na voljo v ponudbi DecorVibe.si. Z njihovo uporabo je mogoče ustvariti tako preproste in minimalistične kot tudi nevsakdanje geometrijske dekoracije.

Zaradi raznolikosti odtenkov jih je enostavno prilagoditi tako slogu notranje opreme kot lastnim željam – zanimiva izbira so lahko akustični leseni paneli v toplih barvah, na primer Hrast Wotan ali Artisan. Njuna barva bo ustvarila nekonvencionalno kombinacijo s surovostjo in teksturo betonske stene ali celo stropa!

 

Akustični leseni paneli natur

Za tiste, ki si želite izven okvirjev naravnega videza lesa, bo v poštev prišel drzni Črni Hrast v obliki 3D akustičnih lesenih panelov. Če je vaš dom poln zlatih dodatkov, kot so kljuke, jedilni pribor, dodatki na svetilih ali zlato uokvirjene umetnine, vas bodo prepričali nekonvencionalni akustični leseni paneli Zlati Hrast.

Akustični leseni paneli Zlati Hrast

Priljubljena izbira mediteranskih restavracij z odprtimi terasami so akustični leseni paneli Beli Hrast. V notranjosti se lahko te leseni paneli izkažejo zgolj kot dodatek teksture belim stenam, ali služijo kot močan kontrast na betonske stene ali celo stene obložene v les, za skandinavski pridih.

Če v prostoru primanjkuje dnevne svetlobe ali zgolj obožujete svetle barve, bodo svetlejši leseni paneli, kot so najbolje prodajani Naravni Hrast, Hrast Sonoma ali Hrast Artisan, dobra rešitev. Z dodajanjem lesenih akustičnih panelov ne dosežemo zgolj okrasnega efekta, temveč tudi pametno delitev prostora. Z akustičnimi lesenimi paneli lahko zlahka razdelite vsak prostor - npr. predsobo - na cone; tisto, kjer obešamo plašče ali pustimo čevlje, tisto, kjer visi ogledalo, …

Akustični leseni paneli natur

Težko je preceniti arhitekturni potencial lesa in betona. Njuna kombinacija vas ne le spodbuja k odkrivanju oblikovalskih navdihov, temveč vam omogoča tudi ustvarjanje dobro premišljenih in skladnih ureditev, ki dopolnjujejo sodobne prostore. Danes, zahvaljujoč razpoložljivosti sistemov, kot so akustični leseni 3D paneli, izbira inovativnih rešitev ni več izziv. Ne glede na to, ali nameravamo urediti dnevno sobo, predsobo, spalnico ali drugo notranjost - oba materiala bosta poskrbela, da se bo vaš dom ujemal z najnovejšimi trendi in hkrati s svojim brezčasnim značajem še dolgo navduševal tako goste kot člane gospodinjstva!                                                                                                                                                                                                     

Nazaj na spletni dnevnik